Loading

 

TRANSILVANIA BLUE SRL

 

Termeni si conditii inchiriereAnexa 3 la Contractul de inchiriere

 

 1. Conditii generale – Autovehiculul este inchiriat in conformitate cu termenii si conditiile Contractului de inchiriere. Pentru folosirea in bune conditii a serviciilor puse la dispozitie de Transilvania Blue se recomanda citirea cu atentie a Termenilor si Conditiilor si a Contractului de inchiriere alaturi de anexele acestuia si sa confirme acceptarea acestuia, prin semnarea Contractului de inchiriere  in momentul livrarii.

www.blueautosibiu.ro este administrat de Transilvania Blue SRL, cu sediul social in municipiul Sibiu, Calea Dumbravii nr. 145, ap.30, judetul Sibiu, inscrisa la Registrul Comertului cu nr. J32/222/2019, CIF 40500471.

Ne rezervam dreptul de a efectua modificari ale acestor Termeni si Conditii precum si orice modificari ale site-ului www.blueautosibiu.ro fara o notificare prealabila. Accesand pagina Termeni si Conditii, puteti citi intotdeauna cea mai recenta versiune.

Observatii:

1.In conditiile unei rezervari efectuate telefonic, prin e-mail sau prin parteneri, rezervarea poate fi anulata de Transilvania Blue, fara a datora nimic Beneficiarului sau intermediarului, in cazul in care Beneficiarul final nu indeplineste cerintele minime obligatorii pentru inchiriere prevazute in contract si publicate pe site-ul Transilvania Blue.

2.Pentru a putea cumpara de la Transilvania Blue SRL, trebuie sa introduceti / comunicati datele dumneavoastra reale, corecte, actuale si complete.

 

 1. Obligatiile Transilvania Blue

2.1. Sa transmita Beneficiarului dreptul de folosinta asupra autovehiculului ce constituie obiectul Contractului prin: livrarea autovehiculului, completarea si semnarea fisei de predare-primire, inmanarea cheilor si a actelor masinii (certificat de inmatriculare, polita de asigurare RCA) in original.

2.2. Sa inlocuiasca autovehiculul (in limita disponibilitatii), in caz de avarie care nu poate fi remediata pe loc, daca dauna nu este din vina Beneficiarului, intr-un interval de 24 ore, in functie de locatia in care s-a constatat defectiunea. In cazul in care dauna este din vina Beneficiarului se va solicita blocarea unei noi garantii pentru livrarea unui nou autoturism.

2.3. In cazul in care Transilvania Blue va fi in imposibilitatea de a inlocui Autovehiculul, Beneficiarului i se va restitui partea aferenta costului chiriei calculate proportional cu durata in care autovehiculul nu a putut fi folosit. 

2.4. Transilvania Blue nu este responsabila de pierderile suportate de catre Beneficiar in caz de defectare sau avarie a autovehiculului, cu exceptia cheltuielilor autorizate de Transilvania Blue pentru reparatii. 

2.5. Din momentul livrarii autovehiculului si pana la reintrarea in posesia acestuia, Transilvania Blue este exonerata de raspundere pentru daunele provocate in trafic de autovehiculul inchiriat Beneficiarului, precum si de taxele de drum ori de pod sau amenzi rezultate din ocuparea abuziva a unui loc de parcare, nerespectarea legislatiei rutiere sau a legilor Romaniei. 

2.6. Prin eliberarea chitantelor de completare si anulare ale depozitelor preautorizate Transilvania Blue se degreveaza de indisponibilitatea sumelor din contul Beneficiarului si recomanda contactarea si prezentarea chitantelor catre banca de la care Beneficiarul detine cardul.

 

 1. Obligatiile beneficiarului / soferului

3.1. Sa fie posesorul unui permis de conducere national si/sau international valabil (obligatoriu permis international pentru acte emise in tari cu alta scriere decat in alfabetul Latin si pentru cele obtinute prin conducere auto cu volan pe dreapta, Ex.: UK, India, Australia, Japonia). La semnarea Contractului, trebuie prezentate in original permisul de conducere impreuna cu un act de identitate si un card de credit Visa sau Mastercard. Utilizarea cardului de credit este necesara pentru blocarea depozitului. Nu sunt acceptate carduri pre-pay sau Diners Club. In situatia in care consideram ca aceste obligatii au fost incalcate, ne rezervam dreptul de a va bloca accesul la utilizarea serviciului fara nicio notificare prealabila. Nu se accepta copie a permisului de conducere, dovada de circulatie sau permis de conducere expirat.

3.2. Conducatorii autovehiculului inchiriat (titular de contract sau soferi suplimentari) cu varsta de 25 ani la data la care se realizeaza inchirierea si care detin de minim 1 an un permis de conducere valabil care corespunde categoriei vehiculului solicitat, pot inchiria orice vehicul al Transilvania Blue SRL. Conducatorii vehiculului inchiriat (titular de contract sau soferi suplimentari) cu varsta sub 21 de ani, conducatorii tineri (intre 21 si 25 ani), soferii seniori (varsta peste 70 de ani) pot inchiria vehicule Transilvania Blue din grupele si cu conditia platii suplimentelor mentionate in tabelul de mai jos:

 

Grupa auto Varsta la data inchiririerii (ani)

Vechime permis

conducere

Suplimente (Euro) Suplimentare garantie / depozit
Toate 25 – 70 1 an NU NU
Toate Peste 70 1 an 6 E/zi, max. 60 E 50%
Economy 21 – 24 1 an 6 E/zi, max. 60 E 50%
Economy 18 – 20 1 an 35 E/zi 100%

 

3.3. Soferii suplimentari vor fi inscrisi in Contractul de inchiriere, iar prin inscriere accepta faptul ca trebuie sa indeplineasca conditiile de inchiriere Transilvania Blue si plata taxei suplimentare (conform punctului 15.1. Sofer suplimentar).

3.4. Sa permita conducerea autovehiculului doar persoanelor autorizate de Transilvania Blue si mentionate in Contract, sau reprezentantilor Transilvania Blue SRL.

3.5. Sa nu conduca autovehiculul in afara suprafetelor carosabile, pe drumuri nepavate, neasfaltate, inchise circulatiei publice. In caz contrar, indiferent de tipul garantiei alese de beneficiar (inclusiv in cazul taxei SCDW), Transilvania Blue va incasa valoarea reparatiei din garantie sau va debita cardul de debit/credit prezentat de beneficiar la semnarea contractului, cu notificare in prealabil. 

3.6. Sa nu faca si sa nu permita interventii tehnice sau estetice asupra autovehiculului fara consimtamantul scris al Transilvania Blue.

3.7. Sa instiinteze Transilvania Blue, la solicitarea acesteia, cu privire la locul unde se afla autovehiculul si sa permita examinarea autovehiculului de catre reprezentantii Transilvania Blue, in maxim 24 de ore de la cererea acesteia.

3.8. Sa nu foloseasca autovehiculul pentru taximetrie, scoala de soferi, activitati de impingere sau tractare, curse, antrenamente, concursuri, in scopul transportarii unor substante periculoase sau activitati ilegale, care pot deteriora starea Autovehiculului, precum si sa nu ii dea nicio alta destinatie, alta decat pentru transport de persoane in regim de inchiriere. In cazul in care autoturismul inchiriat este pus sub sechestru sau distrus/deteriorat de catre autoritati sau Beneficiar, in urma folosirii lui pentru obtinerea unor foloase necuvenite din transportul unor obiecte sau substante interzise, Beneficiarul se afla raspunzator de intreaga contravaloare a autovehiculului.

3.9. Animalele de companie (ex.: caini, pisici) pot fi transportate in autoturismele Transilvania Blue numai in cutii (custi, genti) speciale, inchise pe durata calatoriei. In caz contrar, se va factura catre Beneficiar taxa prevazuta la punctul 15.5. Murdarie excesiva in autovehicul sau tapiterie patata.

3.10. Pentru nerespectarea prevederilor privind obligatiile Beneficiarului – prevazute in Capitolul 3 (exceptie punctul 3.1 – caz in care Transilvania Blue are dreptul de anula unilateral rezervarea fara restituirea sumelor in caz de avans incasat) se incaseaza integral depozitul de garantie (inclusiv in cazul taxelor SCDW).

3.11. Beneficiarul are obligatia de a mentine autoturismul in stare corespunzatore de folosinta pe toata perioada contractuala si de a preda autoturismul in aceeasi stare ca acea de la data luarii in primire. In cazul oricaror daune produse autoturismului pe perioada contractuala, (inclusiv daune cauzate de lovirea animalelor sau daune cu autor necunoscut) beneficiarul are obligatia de a suporta costurile tuturor reparatiilor necesare pentru a readuce autoturismul in starea existenta la data luarii in primire.

 

 1. Confidentialitate – Transilvania Blue SRL,conform Regulamentului (UE) 2016/679 si al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale care sunt furnizate despre beneficiar. Datele cu caracter personal pot fi dezvaluite fara consimtamantul beneficiarului in caz de litigii/dispute privind fraudele la plata catre urmatorii destinatari: Bancile implicate in platile online, Organismele Internationale de Carduri si Furnizori de servicii/produse, respectiv conform Legii, catre institutiile abilitate.

Potrivit legislatiei in vigoare, beneficiarul are urmatoarele drepturi:

 1. De a accesa: poate obtine informatii referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal si o copie a acestor date personale.
 2. De a corecta: in cazul in care considera ca datele cu caracter personal sunt inexacte sau incomplete, poate solicita modificarea corespunzatoare a acestor date personale.
 3. De a sterge: poate solicita stergerea datelor cu caracter personal, in masura permisa de lege.
 4. De a restrictiona: poate solicita restrictionarea procesarii datelor cu caracter personal.
 5. De a obiecta: poate obiecta la prelucrarea datelor cu caracter personal din motive legate de situatia lui particulara. Are dreptul absolut de a se opune prelucrarii datelor cu caracter personal in scopuri directe de marketing, care include si profilarea in legatura cu acest marketing direct.
 6. De a-si retrage consimtamantul: in cazul in care si-a dat acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, are dreptul de a-si retrage acordul in orice moment.
 7. Privind portabilitatea datelor: in cazul in care este aplicabil din punct de vedere legal, are dreptul sa i se returneze datele personale pe care ni le-a furnizat sau, daca este fezabil din punct de vedere tehnic, sa fie transferate catre o terta parte.
 8. Daca doreste sa exercite drepturile enumerate mai sus, este rugat sa trimitea scrisoare sau un e-mail la urmatoarea adresa rezervari@blueautosibiu.ro.  In conformitate cu regulamentul aplicabil, in cazul in care considera ca s-a incalcat vreun drept, are dreptul sa depuna o plangere la autoritatea de supraveghere competenta: ANSPDCP – www.dataprotection.ro

Pentru mai multe detalii cu privire la politica de confindentialitate va rugam accesati pagina Date cu caracter personal si  Politica cookie-uri.

 1. Responsabilitati –Transilvania Blue nu poate fi facuta responsabila pentru orice paguba aparute prin folosirea produselor in alte scopuri decat cele mentionate de producator. Returnarea produselor se poate efectua in conformitate cu dispozitiile OG 34/2014.  
 2. Rezervari – Rezervarile sunt confirmate doar pentru o clasa auto, nu pentru un anumit tip/model de autovehicul. Este posibil ca unele tipuri / modele auto sa nu fie disponibile.Pentru ca o rezervare sa fie confirmata este necesara achitarea unui avans de minim 30%.
 3. Modificarea rezervarii – Pretul garantat se refera la detaliile privind clasa auto si data livrarii. Orice modificare poate afecta pretul (in cazul in care modificati clasa auto sau perioada) si/sau disponibilitatea autovehiculului.
 4. Pretul –Pretul afisat va include orice reducere aplicabila online.

8.1.Beneficiarul plateste integral, la semnarea Contractului, inchirierea (masinii si a optionalelor pe care le inchiriaza), taxa pentru reducerea garantiei (daca a optat pentru aceasta) si eventualele taxe suplimentare stabilite prin procesul-verbal.

8.2.Preturile sunt afisate in EURO cu TVA inclus, cursul RON-EUR utilizat fiind cel publicat de Banca Nationala a Romaniei in data emiterii facturii +1%.

8.3.Plata inchirierii se poate face in numerar sau cu cardul de credit Visa sau MasterCard, nefiind acceptate carduri pre-pay, Diners Club. 

8.4.Tarifele nu includ: costurile carburantilor, taxele de drum cu exceptia vignetei de drum pentru Romania care este inclusa in tariful de inchiriere, amenzile primite pentru incalcarea regulilor de circulatie pe drumurile publice si a legislatiei nationale in vigoare sau costuri rezultate in urma actiunilor Autoritatilor Locale vis-a-vis de Autovehiculul ce face obiectul acestui Contract, pe durata inchirierii. Plata integrala a acestor sume vor fi in sarcina Beneficiarului.

8.5.Beneficiarul trebuie sa achite totalul obligatiilor financiare ramase, conform Contractului, in momentul predarii autovehiculului, in baza documentului de plata emis de Transilvania Blue.

8.6.Orice suma neachitata de Beneficiar catre Transilvania Blue la finalul Contractului, precum si alte sume ivite ulterior (cost prelungire perioada inchiriere, amenzi, penalitati, taxe, etc.) sau costuri cu reparatii ale autoturismului in urma daunelor produse pe perioada contractuala conform punctului 3.11, pot fi incasate de Transilvania Blue de pe cartea de credit a Beneficiarului, cu somatie prealabila in scris. Orice valoare incasata in lipsa Beneficiarului, cu acordul acestuia prin semnarea conditiilor prezente, se finalizeaza cu transmiterea din partea Transilvania Blue a unui email continand chitantele corespunzatoare incasarii.

8.7. In cazul intarzierii platii peste termenul stipulat in Contract, se percep penalitati in valoare de 1%, din valoarea sumei datorate, pentru fiecare zi de intarziere.

8.8. Garantia prevazuta la punctele 20.1. – 20.3. se restituie la finalul perioadei contractuale, intr-un termen de maxim 30 de zile de la data semnarii fisei de predare de catre Transilvania Blue si Beneficiar. Transilvania Blue nu raspunde pentru intarzierile in restituirea garantiei cauzate de factori externi precum intarzieri ale institutiilor bancare, etc.

 

 1. Metoda de plata acceptata – Plata serviciilor se face in integral inaintea livrarii. Plata se poate face in numerar, prin card, transfer bancar. Depunerea sau blocarea depozitului/garantiei se poate face in numerar sau prin blocarea sumei pe un card de credit valid ce apartine beneficiarului.

Indiferent de mijloacele de plata utilizate, Transilvania Blue isi rezerva dreptul de a efectua orice verificari necesare si de a aproba sau refuza inchirierea. Costul inchirierii este calculat in Euro. Orice plata efectuata in alte monede convertibile este calculata in functie de rata curenta de schimb BNR+1%.

 

 1. Documente necesare la preluarea autovehiculului

-act de identitate sau pasaport

-permis de conducere valid

-numerar sau cardul de credit valid Visa sau Mastercard pentru a acoperi costul depozitului / garantiei si, in functie de modalitatea de plata aleasa, costul inchirierii.

In cazul in care exista necesitatea unor verificari suplimentare se pot solicita si alte documente

Nu se accepta copie a permisului de conducere, dovada de circulatie sau permis de conducere expirat.

Nu sunt acceptate carduri de debit sau carduri prepaid.

Beneficiarul/utilizatorul isi da acceptul si consimtamandul in mod expres cu privire la utilizarea copilor dupa actul de identitate (buletin / pasaport), permis conducere si card credit de catre www.blueautosibiu.ro

 

 1. Trecerea frontierei – Este permisa trecerea frontierei cu respectarea urmatoarelor conditii:

– doar cu acordul scris al Transilvania Blue si imputernicire de iesire din tara;

– deplasarea in afara granitelor este permisa doar pe teritoriul Uniunii Europene si a Spatiului Economic European. In cazul in care se va incalca aceasta obligatie, in eventualitatea unei daune sau a unui furt, Beneficiarul va fi responsabil cu toata valoarea masinii.

– valoarea garantiei este dubla si se blocheaza pe cardul de credit;

– nu se poate accesa produsul de micsorare a garantiei (SCDW);

– kilometrajul este limitat la 300 km/zi, kilometrii suplimentari se taxeaza cu 0,1 Euro/km suplimentar;

– in caz de defectiune Beneficiarul va returna autovehiculul in tara pe costuri proprii;

– in caz de accident rutier este responsabilitatea beneficiarului/soferului sa se informeze asupra legislatiei tarii in care s-a produs evenimentul si sa parcurga toate etapele legale pentru solutionare si sa suporte toate costurile ce nu sunt acoperite de polita de asigurari;

– tariful pe zi este cel aferent pentru 1 zi inchiriere indiferent de numarul zilelor de inchiriere;

– taxele pentru obtinerea documentelor necesare iesirii din tara sunt in sarcina Beneficiarului;

– perioada minima 5 zile.

 

 1. Tarife de inchiriere

Model

Exemple

autovehicule

Valoare depozit / garantie

Pret Euro CDW / TP pe eveniment

Pret Euro,

pentru  SCDW

(inchiriere pana in 20 zile)

Pret Euro,

pentru  SCDW

(inchiriere peste 20 zile)

Garantie redusa pentru SCDW

Economy

Peugeot 208

300 Euro

300 Euro

+7 Euro/zi

+5 Euro/zi

150 Euro

SUV Economy

Toyota CH-R

600 Euro

600 Euro

+12 Euro/zi

+10 Euro/zi

300 Euro

Tarifele includ intretinerea auto, asigurarea de raspundere civila, taxa de drum (rovinieta), anvelope conform sezonului.

Preturile nu includ combustibilul, amenzile, taxele de autostrada sau pod.

Avarierea si furtul autovehiculului sunt platibile de catre Beneficiar, in limitele unei sume maxime.

Durata minima de taxare este de 48 de ore. Intervalul de 1 ora peste ora de returnare din contractul de inchiriere nu se taxeaza. In cazul in care autovehiculul va fi returnat mai tarziu cu mai mult de 1 ora fata de ora de retunare din contractul de inchiriere, se va taxa o zi suplimentara.

 

 1. Amenzi de circulatie – Toate amenzile ce rezulta din orice incalcare a legilor de pe teritoriul Romaniei in timpul perioadei de inchiriere sunt suportate exclusiv de catre Beneficiar.La solicitarea autoritatilor, furnizorul va pune la dispozitia acestora copie dupa documentele soferului.

 

 1. Kilometraj –kilometrajul de utilizare a autovehiculului este limitat la 200 km/zi pentru inchirierile mai mari de 3 zile, iar pentru perioade de pana la 3 zile inclusiv se accepta un kilometraj de 150km/zi, km suplimentari se taxeaza cu 0,1 Euro/km suplimentar

 

 1. Taxe suplimentare

 

15.1. Sofer suplimentar: 6 Euro/zi, (max. 60 Euro) / utilizator

15.2. Cheie pierduta: 150 Euro

15.3. Documente auto pierdute: 50 Euro/document

15.4. Pierderea/deteriorarea placutelor de inmatriculare: 70 Euro

15.5. Murdarie excesiva in autovehicul sau tapiterie patata: 50 Euro + contravaloarea serviciilor de spalatorie auto, conform facturii

15.6. Alimentarea cu alt carburant decat cel indicat de producator. 50 Euro taxa de serviciu + costul transportului cu platforma + costul aferent zilelor de imobilizare in service + costul de reparatie conform devizului de reparatie + precum si realimentarea corespunzatoare (inclusiv Beneficiarilor ce au optat pentru SCDW). 

15.7. Livrare / returnare in afara orelor de program: 20 Euro /interventie

15.8. Returnare cu combustibil lipsa: 20 Euro taxa de alimentare + contravaloarea bonului fiscal

15.9. Fumatul in autovehicul: 50 Euro + contravaloarea serviciilor de spalatorie auto.

15.10. Returnare in alt oras decat cel de livrare (taxa relocare): – maxim 300 Euro, in functie de orasul livrarii si orasul returnarii se va calcula costul astfel: nr. km x cu 0,3Euro/km

15.11. Alte daune sau situatii in care autovehiculul nu a fost returnat in aceiasi stare – in functie de costul de aducere masina la starea initiala in care a fost livrata

Sumele pot fi oprite din valoarea depozitului. 

 1. Servicii suplimentare, dotari suplimentare – Cand rezervati autovehiculul, va rugam sa ne informati cu privire la dotarile si serviciile suplimentare pe care le doriti. Pentru confortul si securitatea dumneavoastra, putem pune la dispozitie urmatoarele dotari si servicii, pentru o taxa suplimentara:

Scaun copil: 5 Euro /zi dar nu mai mult de 50 Euro / inchiriere

Inaltator scaun copil: 3 Euro /zi dar nu mai mult de 30 Euro/inchiriere

Lanturi de zapada: 5 Euro /zi dar nu mai mult de 50 Euro / inchiriere

GPS: 5 Euro /zi

 1. Inchirieri in afara orelor de program– Transilvania Blue este disponibil 24/24 atat pentru rezervari, consiliere sau livrari / returnari, insa programul normal de lucru este de Luni  pana Vineri  09:00 – 18:00. In cazul in care preluati sau returnati autovehiculul in afara orelor de program sau in zile nelucratoare se va percepe o taxa de 20 Euro / interventie.
 2.  Desfasurarea Contractului. Livrarea si returnarea autovehiculului

 

18.1. Solicitarile de livrare si returnare trebuie trimise cu cel putin 24 de ore in avans. Detaliile referitoare la identitate (pasaport, permis de conducere) si alte detalii necesare pentru contractul de inchiriere trebuie furnizate in momentul rezervarii.

18.2. Oras cu livrare / returnare gratuita: Sibiu

18.3. Pentru inchirierile cu o perioada de pana in 3 zile livrarea si returnarea se face doar de la sediul agentiei Transilvania Blue SRL.

18.4. In cazul rezervarilor confirmate, Transilvania Blue isi rezerva dreptul de anulare a acestora in cazul in care Beneficiarul intarzie ridicarea autoturismului cu peste 3 ore fata de ora stabilita de comun acord, daca Beneficiarul nu anunta in prealabil.

18.5. La livrare, Transilvania Blue pune la dispozitie autovehiculele cu rezervorul de combustibil plin. Returnarea autovehiculului se va face cu rezervorul plin, iar in caz contrar beneficiarul va fi taxat conform punctului 15.8. Cat timp nu umple el insusi rezervorul, Beneficiarul recunoaste metodele de calcul utilizate de Transilvania Blue pentru a stabili cantitatea de combustibil consumat.

18.6. La livrarea masinii catre Beneficiar se va specifica stadiul de curatenie al masinii, atat interior cat si exterior, acesta urmand sa semneze procesul-verbal continand aceste mentiuni. In cazul in care la returnare, autovehiculul necesita mai mult decat procedura standard de spalare pentru readucerea la starea anterioara inchirierii, Beneficiarul este de acord cu plata taxei prevazute la punctul 15.5., conform facturii care i se va transmite pe e-mail. 

18.7. In cazul in care Beneficiarul returneaza autovehiculul inchiriat mai devreme decat perioada contractuala stabilita (renuntare unilaterala la contract), Beneficiarul intelege ca decizia ii apartine si nu va primi contravaloarea serviciilor neutilizate. Pentru aceste cazuri Transilvania Blue va oferi Beneficiarului servicii similare (nr zile, clasa auto) cu titlu gratis la urmatoarele inchirieri.

18.8. Returnarea este efectiva in momentul semnarii fisei de predare de catre Transilvania Blue si Beneficiar. 

18.9. Pentru autovehicule restituite in afara orelor de program (weekend si/sau nocturna) sau in conditii meteo care impiedica verificarea masinii se prelungeste responsabilitatea Beneficiarului pentru eventuale avarii si respectiv deblocarea garantiilor cu 24 de ore de la returul efectiv al autoturismului.

18.10. Abandonarea de catre Beneficiar a autoturismului fara notificarea Transilvania Blue in scris sau telefonic, fara a preda cheia unui reprezentant Transilvania Blue si fara semnarea bilaterala a fisei de primire va atrage raspunderea Beneficiarului pentru toate costurile aferente relocarii autoturismului in agentia din care a fost inchiriat, si a altor costuri aferente readucerii autoturismului la starea initiala in cazul in care autoturismul este preluat in alte conditii decat cele in care a fost predat pe baza procesului-verbal. Aceleasi conditii sunt valabile si in cazul in care Beneficiarul refuza predarea masinii. 

18.11. Taxele de parcare pe timpul preluarii-predarii autovehiculului, in alta locatie decat cea propusa de Transilvania Blue, precum si parcarea pe toata perioada utilizarii masinii inchiriate de la Transilvania Blue revin in totalitate Beneficiarului. Acesta va suporta alaturi de costul parcarii, toate taxele prevazute de legislatia in vigoare, atat pe teritoriul Romaniei cat si in alte state, taxe de drum, taxe de trecere a podurilor, taxe de stationare in aeroporturi sau spatii speciale cu durata limitata, amenzi rezultate de pe urma nerespectarii regulilor de circulatie.

18.12. Alimentarea de catre Beneficiar a autovehiculului inchiriat de la Transilvania Blue, cu alt carburant decat cel indicat de producator (notat in talon si pe fisa de predare-primire) atrage dupa sine obligatia Beneficiarului de a achita o taxa de serviciu in conformitate cu punctul 15.6. (inclusiv Beneficiarilor ce au optat pentru SCDW). 

18.13. Transilvania Blue nu poate fi tinut raspunzator pentru eventualele obiecte uitate in Autovehicul de catre Beneficiar si neidentificate la predarea autovehiculului.

18.14. Fumatul in masinile Transilvania Blue este strict interzis. Nerespectarea interdictiei atrage dupa sine obligatia Beneficiarului de a achita o taxa de serviciu in conformitate cu punctul 15.9

 

 1.  Asigurare – Beneficiarul opteaza la semnarea Contractului pentru una dintre urmatoarele asigurari: CDW si TP (incluse in tarif) sau SCDW

Beneficiarul/soferul autorizat este acoperit de raspunderea civila, in cazul unui accident. Beneficiarul/soferul autorizat poate fi raspunzator in fata legii pentru daune care nu pot fi acoperite de asigurarea RCA. Beneficiarul este raspunzator pentru avarierea sau furtul autovehiculului in limitele unei sume maxime (CDW, TP sau SCDW).

 

 1. Micsorarea responsabilitatii in caz dauna (CDW,TP sau SCDW)

 

20.1. CDW (Collision Damage Waiver) reprezinta o fransiza care reduce responsabilitatea financiara a Beneficiarului la o suma maxima, numita si depozit, garantie sau fransiza de 300 Euro pentru clasa Economy;  600 Euro pentru clasele Compact si SUV-Economy, specificata in Contractul semnat de parti.

Depozitul / Garantia obligatorie se depune la semnarea Contractului in numerar sau va fi blocata de catre Transilvania Blue pe un card de credit si va fi restituita Beneficiarului la returnarea autovehiculului (cu exceptia cazurilor prevazute la punctul 20.4.).

20.2. TP (Theft Protection) reprezinta o protectie impotriva furtului care are rolul de a limita raspunderea conducatorului auto pentru costurile generate de furtul sau tentativa de furt a autovehiculului inchiriat, in limita garantiei aferente clasei stabilite in contractul de inchiriere. Protectia impotriva furtului nu acopera bunurile personale ale conducatorului auto, aceastea putand fi acoperite potrivit politicilor de calatorie.

 

Va rugam sa retineti ca, in cazul nefericit al unui accident sau furt, trebuie anuntata cea mai apropiata sectie de politie si trebuie obtinut un raport (proces verbal) de constatare a accidentului / furtului.

 – NU SUNT ACCEPTATE FORMULARE DE CONSTATARE AMIABILA.

 – In cazul unui furt al autovehiculului trebuie sa depuneti la asigurator in maxim 24 ore cheile, telecomenzile si certificatul de inmatriculare a autovehiculului.

20.3. SCDW (Super Collision Damage Waiver) este o asigurare suplimentara care reduce depozitul/ garantia si implicit fransiza la jumatate (150 Euro pentru clasa Economy;  300 Euro pentru clasele Compact si SUV-Economy). Beneficiarul are optiunea SCDW achitand inainte de livrare o asigurare suplimentara pe zi, in functie de modelul autovehiculului ales și de numarul de zile de inchiriere.

 

Model

Exemple

autovehicule

Valoare depozit / garantie

Pret Euro CDW / TP pe eveniment

Pret Euro,

pentru  SCDW

(inchiriere pana in 20 zile)

Pret Euro,

pentru  SCDW

(inchiriere peste 20 zile)

Garantie redusa pentru SCDW

Economy

Peugeot 208

300 Euro

300 Euro

+7 Euro/zi

+5 Euro/zi

150 Euro

SUV Economy

Toyota CH-R

600 Euro

600 Euro

+12 Euro/zi

+10 Euro/zi

300 Euro

 

20.4. Contravaloarea fransizei CDW, TP sau SCDW se retine din depozit/garantie Beneficiarului in urmatoarele conditii:

 1.   a) daune (accidente) cauzate autovehiculului inchiriat, constatate de catre organele abilitate de Politie, indiferent de vina, (ca fiind din vina Beneficiarului sau cu autor necunoscut – include situatia in care autovehiculul este gasit lovit sau vandalizat in parcare);
 2.   b) furtul autovehiculului inchiriat
 3. c) vandalism
 4. d) in cazul oricarei alte excluderi din politele de asigurare si a tabelului de daune parte a termenilor si conditiilor.

20.5. EXCLUDERI de la plata taxelor pentru reducerea garantiei

Indiferent de taxa achitata pentru reducerea garantiei pentru care a optat Beneficiarul, el devine responsabil si raspunde de repararea si plata daunelor colaterale in urmatoarele situatii:

Nerespectarea obligatiilor prevazute la punctul 3.Obligatiile beneficiarului / soferului;

Combustibilul lipsa;

Cheie pierduta;

Documente auto pierdute;

Pierderea/deteriorarea placutelor de inmatriculare;

Deteriorarea habitaclului (murdarire excesiva, patarea scaunelor sau deteriorarea lor);

Deteriorarea/ pierderea optionalelor oferite spre inchiriere (GPS, scaun copil etc.);

Avarierea partii inferioare a autovehiculului (reprezentand elemenetele de sub masina: scut, toba, baia de ulei s.a);

Alimentarea gresita a autovehiculului;

Deteriorarea jantelor sau a anvelopelor;

Deteriorarea partiala sau totala provocata ca urmare a fumatului in interiorul masinii si/sau in timpul aflarii acesteia in apropierea mediilor inflamabile.

 

Chiar daca CDW, SCDW a fost acceptata sau nu, Beneficiarul este responsabil pentru achitarea costurilor cu remedierea integrala a daunei, daca aceasta a fost cauzata de:

 

– conducerea sub influenta drogurilor sau a alcoolului;

– daca soferul nu a oprit dupa producerea unui accident si nu a luat masurile necesare, adica nu a anuntat politia, nu a aflat numele si adresele partilor si martorilor implicati;

– utilizarea in scopuri ilicite/ilegale, cum ar fi contrabanda, furtul, transportul ilegal de articole sau bunuri etc.;

– conducerea autovehiculului cu sarcina depasita

– conducerea autovehiculului de catre persoane neautorizate, sau fara permis de conducere sau sub 18 ani

– conducerea autovehiculului in afara drumurilor publice, in munti etc.;

– utilizarea autovehiculului pentru orice tip de curse sau competitii, inclusiv ca pacemaker in cadrul curselor

– nerespectarea: culorii semaforului, indicatorului de STOP, a limitei de viteza, intrarea pe contrasens, conducerea pe contrasens, pe drumurile cu sens unic;

– accident produs la trecerea de nivel de cale ferata

– daune aduse motorului, rotilor, cauciucurilor si spatiului interior al autovehiculului, sub caroseria autovehiculului.

– pagube produse ca urmare a patrunderii cu autovehiculul in locuri inundate

– partea de paguba care s-a marit ca urmare a neluarii masurilor pentru limitarea acesteia

– alte cazuri care sunt stipulate in anexa 1 la Contractul de inchiriere – lista excluderi asigurari CASCO

 

Conditiile CDW, SCDW, si TP sunt aplicabile doar daca se prezinta procesul verbal intocmit de politie, raportul de constatare a accidentului si se deschide dosarul de dauna la societatea de asigurari. In caz contrar, Beneficiarul va fi responsabil chiar daca exista asigurarile CDW, TP si SCDW acceptate pentru toate daunele cauzate autovehiculului inchiriat. Asigurarile CDW, TP si SCDW sunt valabile doar pe teritoriul Romaniei. Asigurarea pentru conducerea autovehiculului in afara Romaniei este supusa conditiilor si tarifelor speciale.

 

Acoperirea suplimentara nu include daunele la interiorul autovehiculului sau daunele la motor care nu reprezinta rezultatul direct al unui accident in trafic.

 

Fara CDW, TP si SCDW, sau in caz de excludere, Beneficiarul are raspundere in valoare de pana la 15.000,00 Euro pentru clasa Economy, 30.000,00 Euro pentru clasele Compact, SUV-Economy;

 

 1. Asigurare in caz de accident personal  –Asigurarea persoanelor si a bunurilor acestora din auto inchiriat sunt conforme cu Normele ASF privind RCA. Asigurarile nu acopera pierderea, furtul sau distrugerea bunurilor apartinand Beneficiarului sau insotitorilor sai, aflate in autovehicul.

 

 1. Procedura in caz de daune:

 

23.1. Beneficiarul are obligatia de a anunta imediat Transilvania Blue despre orice avarie noua descoperita la autovehiculul inchiriat. 

23.2. Daca dauna are autor necunoscut, Beneficiarul are obligatia de a obtine, inainte de returnarea masinii, Autorizatia de Reparatie de la Organele de Politie.

23.3. Indiferent daca accidentul s-a produs din vina Beneficiarului / altui sofer, Beneficiarul are obligatia de a obtine copie RCA, copie CI, copie Permis Conducere a soferilor implicati, copie Certificat Inmatriculare autovehicule implicate, Proces Verbal si Autorizatia de reparatie obtinute de la Organele de Politie.

23.4. In cazul unui accident in care a fost lovit un animal beneficiarul are obligatia sa anunte Organele de Politie de indata ce s-a produs accidentul.

23.5. In caz de nerespectare a procedurii, in caz de dauna Beneficiarul este responsabil de intreaga valoare a reparatiilor, costurilor de imobilizare si a costurilor generate de lipsa de folosinta a masinii.

 

NU SUNT ACCEPTATE FORMULARE DE CONSTATARE AMIABILA.

 

 1. Asistenta Rutiera– Procedura va fi facuta cunoscuta la preluarea autovehiculului 
 2. Prelungirea, incetarea si rezilierea contractului

24.1. Termenii prelungirii, incetarii sau rezilierii anticipate a Contractului nu pot fi stabiliti decat cu acordul Transilvania Blue. 

24.2. Intentia Beneficiarului de prelungire a Contractului se comunica catre Transilvania Blue, cu minimum 24 de ore inaintea expirarii Contractului. Tariful agreat se achita in aceleasi conditii in care a fost incheiat contractul initial, in termen de maximum 24 de ore de la inceperea perioadei de prelungire. Contractul poate fi prelungit prin acordul scris al ambelor parti.

24.3. Contractul inceteaza de drept la sfarsitul perioadei de inchiriere. 

24.4. Contractul poate inceta inaintea implinirii termenului prin acordul partilor sau ca efect al rezilierii.

24.5. In cazul in care reziliaza Contractul, Transilvania Blue instiinteaza Beneficiarul telefonic, prin fax sau prin posta electronica.

24.6. Atat in cazul incetarii Contractului inainte de termen cat si in cazul rezilierii, Beneficiarul are obligatia de a preda autovehiculul in termen de 12 ore de la momentul rezilierii.

 

 1. Litigii – Prin  colaborarea cu Transilvania Blue, Beneficiarul a luat la cunostinta asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si Conditiile. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca rezolvarea acestora pe cale amiabila.

Daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta competenta in conformitate cu legile romane in vigoare.

 1. Promotii – Pentru promotiile in deruare conditiile speciale vor fi detaliate in pagina fiecarei masini la Descriere.

 

PENTRU UTILIZAREA ACESTUI SITE ESTE NECESAR SA CITITI SI SA ACCEPTATI ACESTE REGULI IN TOTALITATEA LOR. VIZITAREA IN CONTINUARE A ACESTUI SITE PRESUPUNE CA SUNTETI DE ACORD SI ATI ACCEPTAT ACESTE CLAUZE SI REGULI.

 

Termenii si conditiile cat si taxele mentionate mai sus se pot modifica fara preaviz – Cand veti prelua autovehiculul, va rugam sa cititi termenii si conditiile din Contractul de inchiriere si toate anexele contractului.